Cum a luat naștere Dunstan Baby Language – metoda de ascultare ale plânsetelor bebelușului

Vă închipuți cum ar fi dacă bebelușii ar sosi cu un ghid de utilizare ?
Ce este metoda DUNSTAN BABY LANGUAGE
Metoda Dunstan Baby Language este un concept total inovator conform căruia plânsul bebelușilor nu este aleator. Bebelușii utilizează sunete și gesturi pentru a-și comunica nevoile de bază. Cu ajutorul acestei tehnici părinții învață cum să determine plânsetul astfel încât să putem răspunde nevoilor cât mai corect și rapid pentru a liniști bebelușul.
Povestea lui Priscilla Dunstan
Tom născut în Australia în 1998 a fost unul dintre acei 20% bebeluși în plină sănătate care suferea de colici, care plângea ore în șir și nimic nu putea să-l consoleze. Mama lui, Priscilla Dunstan, ca și multe mame s-a simțit stresată de faptul că nu știa ce înseamnă strigătele sale și nici de ce avea nevoie bebelușul.

O mamă înzestrată cu o ureche ascuțită
De la o vârstă fragedă, Priscilla a demonstrat un talent excepțional pentru ascultarea sunetelor. O violonistă talentată care după ascultarea unui concert de Mozart, știa să-l redea în totalitate de la prima ascultare.
Tatăl ei, profesor la Universitatea New South Wales a înțeles că fiica lui avea o memorie fotografică ale sunetelor.
Din adolescență a studiat 10 ani lumea operei și ale cântecelor lirice, ceea ce i-au dat instrumentele necesare pentru a putea înțelege cum este produs sunetul în corp.
După nașterea fiului ei, Priscilla a descoperit că era capabilă să recunoască scheme repetitive ale plânsetelor sale.
„Într-o noapte deosebit de oribilă, l-am auzit urlând și mi-am spus : nu cred ca voi reuși. L-am luat în brate, și am plâns împreună, așa cum fac multe alte mame la 3 dimineata. M-am gândit : Trebuie să înțeleg ce înseamnă aceste plânsete. Sunt un muzician cu o ureche ascuțită, dacă eu nu voi putea să le înțeleg, nimeni altcineva nu o va putea face”.
Descoperirea în Australia
Primul plânset identificat a fost FOAMEA. Priscilla a observat că atunci când Tom scotea sunetul „NEH”, propriul ei corp răspundea producând mai mult lapte.
„Am observant că atunci când el plângea „NEH”, sânii mei începeau să curgă.
Am avut mici griji în a alăpta, însă am descoperit că atunci când alăptam pe sunetul „neh”, bebelușul meu deschidea corect gura, și nu mă mai durea deloc.”
A început să înregistreze sunetul pe care-l auzea într-un jurnal, ceea ce făcea și ce oprea plânsetul. A decis să diferențieze fiecare sunet printr-un cuvânt fonetic atribuit la fiecare tip de plânset.
Pe baza acestei clasificări a luat naștere după 8 ani de cercetări clinice metoda Dunstan Baby Language – decodificarea plânsetelor bebelușilor.
Obiectivul acestei metode
Obiectivul Dunstan Baby Language este de a ajuta părinții. Prin această metodă putem identifica plânsetele bebelușilor și să răspundem prompt nevoilor de bază.
Sunetele sunt utilizate în general de bebeluși de la 0 la 4 luni. Dacă părinții răspund într-o manieră fiabilă sunetelor în primele luni de viață, această comunicare bazată pe reflexele copilului se transformă într-o utilizare conștientă ale sunetelor începând cu luna a 4 a. Este posibil ca unele sunete să rămână aceleași până la primul an de aniversare a copilului.
Beneficiile : mai puține plânsete și mai multă siguranță
Peste tot în lume, părinții povestesc cum li s-a schimbat viața și experiența cu bebe cu metoda Dunstan Baby Language. Plânsetele bebelușului crează deseori un stres, un sentiment de neputință și uneori disperare pentru părinți. Dacă nevoile sunt ignorate, plânsul se poate amplifica, precum și neliniștea bebelușului. Dunstan Baby Language reduce această presiune și tensiune.
Bebelușul ne spune concret de ce are nevoie și noi trebuie să reacționăm corect. Acest lucru oferă o siguranță bebelușului. Chiar și frații sau surorile, sau toată familia pot înțelege limba și nevoile nou-născutului.
Cele 5 sunete de bază pe care bebelușul le exprimă pentru a atrage atenția părinților privind nevoile sale sunt foamea, oboseala, nevoia de a râgâi, colicile, gaze intestinale și disconfortul.
Identificând corect și rapid nevoile bebelușului, el va fi mai calm, va plânge mai puțin iar voi vă veți simți părinți mai competenți. Un copil care se simte în siguranță și liniștit va adormi mai ușor, va dormi mai bine și implicit părinții la fel.
